Александър Везенков завърши с 6 точки за 22 минути и половина на паркета при драматичната загуба на Олимпиакос от Панатинайкос в Евролигата. 

Детелините спечелиха с 99:93 след продължение, за да подобрят баланса си до 8-4, докато в същото време червено-белите са с 5-7. 

Българинът започна да попада все повече и повече в ротацията на треньора Кестутис Кемзура, като вкара двете си стрелби от игра, едната от които за 3 точки, а освен това добави и един наказателен удар. Той взе още 2 борби и веднъж открадна топката. 

Над всички в драматичния мач обаче, бе гардът на победителите Тайрис Райс, избухнал с 41 точки, от които 8 тройки. Йоргос Папаянис прати мача в продължение с изравнителен кош за Зелените 3,4 секунди преди края. В добавеното време серия от 7 поредни точки, с която резултатът стана 96:91 за ПАО, се оказа решаваща. 

След 12 кръга в класирането на Евролигата води финалистът от миналия сезон Анадолу Ефес с баланс 10-2. В топ 8 са още Барселона и Реал Мадрид с по 9-3, Макаби, ЦСКА и Панатинайкос с по 8-4, Олимпия Милан 7-5 и Химки с 6-6.