Пет дни след трагичната смърт на Коби Брайънт неговата съпруга Ванеса наруши мълчанието и публикува в “Инстаграм” емоционално послание.

В него тя благодари за подкрепата на милионите хора, изразили своята съпричастност към мъката им, и съобщи, че е създадена фондация за подкрепа на семействата на другите пострадали в тази трагедия.
 
“Моите момичета и аз искаме да благодарим на милионите хора, които ни показаха своята подкрепа и любов в този ужасен момент. Благодаря за всички молитви. Определено се нуждаем от тях. Ние сме опустошени от внезапната загуба на моя любим съпруг Коби, невероятния баща на нашите деца, и моята красива и сладка Джиана, привързана, внимателна и прекрасна дъщеря и невероятна сестра на Наталия, Бианка и Капри.
 
Ние също сме опустошени заради семействата, които загубиха любимите си хора в неделя, и споделяме болката им. Няма думи, които да опишат нашата болка в този момент.
 
Успокоява ме да знам, че Коби и Джиджи знаеха, че бяха толкова обичани. Ние бяхме благословени да ги имаме в живота си. Иска ми се да са тук завинаги с нас. Това бяха нашите красиви благословии, които ни бяха взети твърде рано"