От НБА обявиха промени за Мача на Звездите, който ще премине под знака на отдаване на почит към трагично загиналия Коби Брайънт, дъщеря му Джана и още 7 души в катастрофа с хеликоптер в неделя в Калифорния. 

Всяка от четирите части в двубоя на 16 февруари в Чикаго, ще бъде мини-мач, като във всяка от първите 3 резултатът ще започва от 0:0, а те ще продължават по 12 минути. След това преди старта на последната, ще се събере сборът от първите 3 четвърти и ще се изиграе последна, в която времето ще бъде без значение. 

В нея към резултата от първите 3 части обаче, ще се добавят 24 точки, след като именно този номер носеше Коби в последните години от кариерата си. Така ще се получи финален резултат, който трябва да бъде достигнат, за да се определи победителя. Така например, ако резултатът е 100:95 финалният резултат ще бъде 124 и на отбора със 100 точки ще са му необходими 24, а на съперника 29, за да спечели. 

Отборът спечелил всяка от първите 3 части ще дарява по 100 000 долара на обществена организация. Победителят във финалната четвърт, а с това и в мача, ще дари 200 000. 

Това обаче ще бъде само една от инициативите в памет на Брайънт, като целият уикенд ще бъде подчинен именно на легендата на НБА и ЛА Лейкърс. 

Другата седмица двамата капитани ЛеБрон Джеймс и Янис Антетокумпо ще изберат своите съотборници в специален драфт. Тази нощ станаха известни и резервите в мача. 

От Изток към титулярите Янис, Паскал Сиакам, Трей Йънг, Кемба Уокър и Джоел Ембийд, бяха добавени дебютантите Бам Адебайо от Маями, Домантас Сабонис (Индиана) и Джейсън Тейтъм (Бостън). Освен тях признанието получиха Джими Бътлър, Бен Симънс, Кайл Лаури и Крис Мидълтън. 

От Запад освен ЛеБрон, Антъни Дейвис, Лука Дончич, Джеймс Хардън и Кауай Ленърд, които ще започнат, също има играчи, които ще бъдат за първи път в двубоя. Това са Донован Мичъл и Руди Гобер от Юта, както и Брандън Инграм от Ню Орлийнс. Освен тях влизат Деймиън Лилард, Никола Йокич, Крис Пол и Ръсел Уестбрук. 

Сред големите имена пренебрегнати тази година са Пол Джордж, Кайри Ървинг и Брадли Бийл.