ЛеБрон Джеймс, Кауай Ленърд и Джеймс Хардън са само част от стряскащия първи предварителен списък, който САЩ обяви за Олимпиадата в Токио. 

След огромния провал на световното първенство, където отборът остана едва 7-и, сега американците ще бъдат максимално мобилизирани, за да стигнат отново до върха. 

Общият брой на баскетболистите е 44, като една голяма част от тях ще отпаднат по различни причини, но очакванията са тимът да бъде изключително силен. 

„Въпросът е как ще се чувствам в края на сезона, тъй като се надявам, че ще стигнем далеч в плейофите. Ще се консултирам и със семейството си и наистина има много фактори, които ще окажат влияние“ заяви ЛеБрон. 

Звездата на ЛА Лейкърс има 3 участия на Олимпиади, като през 2008 и 2012 помогна на САЩ да стигне до титлата, докато през 2004-а изпита разочарование. 

19 от играчите имат общо 31 златни медала от олимпиади или световни първенства, като списъка включва още суперзвезди като Антъни Дейвис, Кевин Дюрант, Пол Джордж, Кайри Ървинг, Джими Бътлър, Ръсел Уестбрук, Деймиън Лилард, Ламаркъс Олдридж, Девин Букър, Джейлън Браун, Майк Конли, Тобаяс Харис и Джейсън Тейтъм.