Баскетболистите на Бруклин постигнаха изненадаха лидера на Запад ЛА Лейкърс, като измъкнаха победа със 104:102 и то в Калифорния. 

Така Нетс постигнаха втори успех под ръководството на временния наставник Жак Воън, неочаквано смени треньора Кени Аткинсън и ще води отбора до края на сезона. 

Гостите изиграха много силен мач, като се бориха до последно. Те имаха аванс от 97:88 в средата на последната четвърт, но домакините затегнаха защитата си и се върнаха в двубоя, за да успеят да изравнят с тройка на Антъни Дейвис за 102:102 42 секунди преди края. 

Спенсър Динуиди обаче, който завърши с 23 точки, реализира от средно разстояние, за да върне аванса 28 секунди до сирената. Последва пробив на ЛеБрон Джеймс, който някак си пропусна, но притежанието остана за домакините. При последната възможност Краля отклони към непокрития Антъни Дейвис, но той пропусна от тройката със сирената и Бруклин оцеля. 

„Имахме страхотна възможност да спечелим, но я пропуснахме. В крайна сметка обаче, такива неща се случват“ заяви ЛеБрон, който завърши с 29 точки, 12 борби и 9 асистенции. Дейвис пък добави още 26, от които 4 тройки, но пропусна най-важния изстрел. 

С победата Бруклин подобри баланса си до 30-34 и остава твърдо в зоната на плейофите. Лейкърс пък водят на Запад с 49-14, като имат добра преднина пред градския съперник Клипърс.