Изпълнителният директор на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге увери, че полузащитникът на тима Тони Кроос няма да бъде продаван през лятото.

"Тони Кроос със сигурност ще играе за Байерн и през следващия сезон", бе лаконичен Румениге пред вестник "Мюнхнер Меркур".

Самият Кроос за пореден път заяви, че по темата няма нищо ново. Той все още не се е разбрал с ръководството на баварците за параметрите на евентуалния си нов договор.

В момента Кроос получава 4.5 милиона евро годишно на стадион "Алианц Арена". Според медиите в Германия той иска да прибира по 8 милиона евро на сезон. Сума, която се вижда твърде висока на босовете на клуба.

В същото време не е тайна, че днешният противник на Байерн Манчестър Юнайтед е готов да удовлетвори високите финансови изисквания на Кроос. "Червените дяволи" дори изкушават полузащитника с умопомрачителните 14.5 милиона евро на сезон.

Ако Кроос не поднови своя договор с Байерн до януари 2015 година, той ще има право да води преговори с друг клуб и през лятото на следващата година да смени отбора като свободен агент.

Последният класен футболист, който Байерн изпусна без пари беше Михаел Балак. Той не пожела да удължи контракта си и през лятото на 2006 година облече фланелката на Челси.