Трябва да го кажем ясно, германският футбол е в криза. И цяла Европа се пита какво им става на германците. И дали Бундеслигата няма да се превърне в кошмар?

Преди да се е случило, трябва да се вземат някои персонални мерки. Да, отговорният за всичко това трябва да си понесе отговорността. Имам предвид Пеп Гуардиола. 

Обвинението към Пеп - прекалено е гениален за Бундеслигата. Той е най-добрият треньор в историята на Байерн с 81% победи, като тенденцията е да станат 100%. При предшественика му Юп Хайнкес преди требъла поне можеше и друг отбор да стане шампион...

При Гуардиола Байерн чупи рекорд след рекорд. Но огромните постижения на баварците са огромна скука за опърпаните останали. И сега от Байерн се надяват, че Гуардиола ще си поднови договора. О, не!

Нека той да отиде в Англия и там да направи първенството скучно. И нека да си представим, че на мястото му Румениге върне след 23 г. Сьорен Лерби, единствения треньор в историята на баварците с негативен баланс в резултатите (4 победи и 6 загуби). Колко интересна би станала тогава Бундеслигата...

Сигурно вече сте забелязали, не приемайте всичко това съвсем на сериозно. Естествено, че германската лига трябва да е сравнително щастлива, че футболният Айнщайн сяда на една от пейките в Бундеслигата. И естествено, че той не би трябвало да се оттегля.

Валтер Щратен