Байерн Мюнхен постигна логична и заслужена победа с 2:0 при визитата си на Вердер Бремен насред "Везерщадион" в среща от 2-ия кръг на германската Бундеслига.

Отборът на Карло Анчелоти владееше инициативата по време на целия мач и през първото полувреме пропусна редица добри голови възможности, но все пак стигна до крайния успех след два сравнително късни гола на Роберт Левандовски.

Полският ас на баварците се разписа в рамките на три минути - в 72-ата и 75-ата минути на срещата.

Така мюнхенци са без грешка след първите два кръга в класирането и са спечелили 6 точки до момента. 

Мануел Нойер се завърна под рамката за своя тим, за този мач, след като няколко месеца бе извън терените заради тежка травма, но нямаше много работа днес. 


Срещата започна с добър шанс за гостите още в първите минути, но ударът на Хумелс с глава прелетя над напречната греда.

В 6-ата минута стражът на бременчани се намеси много добре, след като успя да спаси удар на Робен, а надмощието на гостите продължи и секунди след това Толисо нацели гредата.

Натискът на баварците стана все по-осезаем и в 10-ата минута Видал отправи снаряд от дистанция, който премина покрай целта. 

Пет минути по-късно и Рибери пробва силен удар, който обаче също не намери очертанията на вратата.

В 25-ата минута Павленка се намеси отлично за втори път от началото на мача, след като спаси и удар на Алаба. 

До почивката шампионът на Германия създаде още три голови шанса, но не успя да ги реализира.

В 38-ата минута Робен от идеална позиция стреля в аут, а минути след това Сане блокира жизненоважно една топка пред собствената си врата и така предотврати попадение на Левандовски.

След почивката оборотите малко поспаднаха и малко повече от десет минути след подновяването на играта трябваха на гостите да създадат отново нещо опасно. 

Видал отправи хубав удар, но в него нямаше достатъчно сила, за да затрудни Павленка. 

Все пак след минути на застой от страна на баварците попадението падна. В 72-ата минута Левандовски откри резултата, след като бе намерен перфектно с нисък пас по земя от Коман пред границата на малкото наказателно поле. Той вкара топката красиво с пета и вдигна публиката на своя тим на крака. 

Три минути след това отново полякът бе точен и уби всякаква интрига. Той направи прекрасен самостоятелен рейд и с удар около точката на дузпата прокара топката между краката на противниковия страж.

До края не паднаха повече голове.

ВЕРДЕР - БАЙЕРН 0:2
0:1 Левандовски 72
0:2 Левандовски 75

ВЕРДЕР: Павленка, Бауер, Сане, Велкович, Гебре Селасие, Егещайн, Аугустинсон, Гондорф (76 - Кайнц), Дилейни, Бартелс, Крузе

БАЙЕРН: Нойер, Кимих, Зюле, Хумелс, Алаба, Видал, Толисо, Тиаго, Робен (65 - Коман), Рибери (73 - Мюлер), Левандовски