Байерн Мюнхен постигна късен обрат като гост над Волфсбург за успеха с 2:1 в двубой от 23-ия кръг на германската Бундеслига, игран на стадион "Фолксваген Арена".

Юп Хайнкес направи доста промени, залагайки на изцяло различен дефанзивен вал от титулярния. Баварците имаха игрови превес, но пък "вълците" откриха резултата при единственото си положение през първата част, когато Даниел Дидави вкара с глава.

Десетина минути след почивката беше маркирана дузпа за нарушение срещу Толисо, но Кастеелс спаси удара на Ариен Робен от бялата точка. Десетина минути по-късно холандецът се реваншира и асистира за изравнителния гол с глава на Сандро Вагнер.

В последната минута на редовното време Байерн получи право да изпълни втора дузпа за задържане на Итер срещу Робен. Роберт Левандовски застана зад топката и въпреки добрата намеса на Кастеелс, успя да отбележи.

След десетата си поредна шампионатна победа Байерн събра 59 точки на върха и дръпна с цели 21 на преследвачите. Волфсбург е 13-и в таблицата с 24 пункта.


Шампионите натиснаха много сериозно още в самото начало, но защитата на домакините успя да се справи някак си с острите центрирания на Ариен Робен и Хуан Бернат, както и с ефектния ножичен удар на Хави Мартинес.

В осмата минута Волфсбург изненадващо откри резултата при изпълнение на корнер. Мали центрира към далечната греда, където Даниел Дидави надскочи Бернат и изненада Свен Улрайх след точен удар с глава.

Баварците се ядосаха и отново вдигнаха оборотите, но снарядът на Себастиан Руди се оказа доста неточен, а по-късно шутът на Ариен Робен от фаул закачи стената. Като цяло гостите бяха доста по-активни, но залагаха основно на центрирания в наказателното поле, които не даваха желания резултат.

В 43-ата минута Робен беше изведен с прекрасен пас от Рибери, излезе сам срещу вратаря и уцели гредата, но секунда след това правилно беше маркирана засада при акцията на двамата ветерани, чиито договори с баварския колос изтичат в края на сезона.

В началото на второто полувреме и двата отбора отправиха по един неточен удар чрез Дидави и Толисо, като и в двата случая кълбото прелетя над напречната греда.

В 53-ата минута Сандро Вагнер засече от движение подаване отдясно, но Кастеелс спаси. Толисо се опита да направи добавка, но Щефен го спъна в наказателното поле и реферът правилно посочи бялата точка. Ариен Робен застана зад бялата точка и стреля в левия ъгъл, но Коен Кастеелс изби с върха на пръстите и след това получи помощта на страничната греда.

Десетина минути след това Робен се реабилитира. Той напредна отдясно, нахлу в наказателното поле и центрира с десния крак към границата на малкото наказателно поле. Там Сандро Вагнер надскочи Брума и изравни резултата с глава.

Малко след това Вагнер отправи почти същия удар с глава, като този път получи центриране от Рафиня от по-задна позиция и топката профуча над целта. В следващите атаки Робен първо беше блокиран, а след това шутира високо.

В последната минута на редовното време Итер задържа Робен в наказателното поле и гостите получиха право да изпълнят втора дузпа. Роберт Левандовски застана зад топката и стреля в долния десен ъгъл, като и този път Кастеелс усети посоката. Вратарят докосна кълбото, но този път трябваше да го извади от мрежата си.

<iframe src="https://cc.sporttube.com/embed/EIMCCCG" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 

Волфсбург - Байерн Мюнхен 1:2

1:0 Даниел Дидави - 8'
1:1 Сандро Вагнер - 64'
1:2 Роберт Левандовски - 91', дузпа

 

Пропусната дузпа: Робен (Байерн) - 55'

 

Волфсбург: Кастеелс, Кнохе, Брума, Итер, Юнг (Уилям - 78'), Гилавоги, Арнолд, Мали (Димата - 90'), Дидави, Щефен (Осимен - 84'), Ориги 

Байерн Мюнхен: Улрайх, Зюле, Мартинес, Бернат, Рафиня, Руди, Толисо, Тиаго (Мюлер - 62'), Рибери (Алаба - 66'), Робен, Вагнер (Левандовски - 79')