Дългогодишният лекар на Байерн Мюнхен проф. Ханс-Вилхелм Мюлер-Волфарт обяви Пеп Гуардиола за човек с ниско самочувствие, който постоянно живее в страх.

Легендарният доктор на баварците, който си тръгна от отбора по времето, когато Гурдиола беше треньор, се изказа критично за испанския специалист в автобиографичната си книга.

Мюлер-Волфарт, който работи за Байерн повече от 40 години и през ноември беше върнат на поста, е считан за светило в спортната медицина. Освен футболисти от световна класа, той лекува и спортни звезди от ранга на Юсейн Болт. Дори след отстраняването му от клуба през 2013 г. по настояване на Гуардиола, играчите на германския шампион го посещаваха в клиниката му.

Докато бяха заедно в клуба, Гуардиола и Мюлер-Волфарт често влизаха в словесни пререкания. Професорът не присъстваше на тренировки на първия отбор, което ядоса испанският треньор.

Чашата преля при загубата с 1:3 от Порто в четвъртфиналите на Шампионската лига през 2015 г., когато Гуардиола хвърли вината върху лекаря и трима души от неговия екип. Ден по-късно Мюлер-Волфарт напусна.

"Мисля, че Пеп Гуардиола е личност, която има много ниско самочувствие, затова иска да крие всичко от останалите хора", казва Мюлер-Волфарт в откъс от книгата "Виждам с ръцете: моят живот и моята медицина", публикуван от в "Билд".

"Заради проблемите със самочувствието си Гуардиола живее в постоянен страх. Не толкова от загубите в мачове, а от това, че може да загуби власт или авторитет сред останалите", добавя лекарят.

Според него Гуардиола смята, че е по-знаещ по всеки въпрос от останалите и това му пречи. Така е стоял и въпросът със загрявката на футболистите, която според испанеца трябва да бъде около пет минути.

"Определено той ме виждаше като човек, който просто изпълнява заповеди и който всеки път ще се подчинява на неговите желания", пише още дългогодишният лекар на Байерн, цитиран от вестник "Дневник".