Реал Мадрид и Байерн изиграха истински трилър в Шампионската лига снощи, като в крайна сметка "кралете" за трета поредна година ще спорят за трофея. Но и този мач на Реал Мадрид не мина без съдииски скандали.

Първо при резултат 1:1 Марсело отби топката с ръка в собственото си наказателно поле, а малко след началото на второто полувреме Серхио Рамос повали Роберт Левандовски в пеналта, но и тогава не последва дузпа.

В тази връзка Gol.bg потърси експертното мнение на Александър Костадинов. Той не се нуждае от представяне. Само ще споменем, че е бивш топ рефер на България, освен това в периода между 2010-2015 година съдийства на 26 футболни срещи на FIFA и UEFA, бил е съдийски наблюдател към БФС и международен съдия на Българска Асоциация Мини Футбол.

Ето какво сподели по темата Сашо Костадинов специално за Gol.bg.

Байерн изигра страхотен мач снощи, но стигна само до равенство на "Сантяго Бернабеу", като горчивината за баварците остана, както поради факта от отпадането на полуфинал за Шампионската лига, така и от една наглед елементарна за решение ситуация в наказателното поле на белите в продължението на първото полувреме.

При центриране отдясно, топката намери ръката на Марсело от Реал Мадрид, който беше в наказателното поле. По-интересното в случая е, че бразилецът много хитро заблуди съдийската бригада, като игра умишлено с ръка и промени изцяло траекторията на топката.

Това остана скрито от погледа на Джунейт Чакър, който нямаше и шанс да види чисто ситуацията, но за сметка на това Шимшек, който бе допълнителен асистент зад вратата, имаше страхотна видимост към ситуацията. Шимшек обаче остана безмълвен, а това се случи на няколко метра пред погледа му. 

Винаги преди срещитe реферите са инструктирани да обръщат изключително голямо внимание на подобни ситуации и най-важното - съдията с най-добра видимост да даде сигнал на главния за взимането на решение в подобни казуси.

Точно този синхрон между реферите липсваше снощи. Да, дузпата не е сигурен гол, но пък в този психологически момент, баварците биха се прибрали с гол преднина на полувремето и огромен шанс да продължат напред. Това беше и единствената грешка на съдиите в този мач. Всички останали ситуации бяха отсъдени по перфектен начин и не може да става и дума за други претенции в двете наказателни полета.