Изпълнителният директор на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге се извини на Айнтрахт Франкфурт за пропуснатия шпалир в събота вечер.

След мача треньорът на баварците Юп Хайнкес увери, че действията на неговите момчета не са умишлени.

"Получи се недоразумение. Извинявам се на Айнтрахт Франкфурт. Сърдечно поздравихме ръководството на Айнтрахт на трибуните. Те изиграха страхотен мач. Никой не ни даде знак, че трябва да останем, за да аплодираме победителя", коментира Румениге.

Според телевизия Sport1 само двама от вратарите на Байерн (Мануел Нойер и Том Щарке) са присъствали на награждаването на "орлите", докато останалите им съотборници са били в съблекалнята.

Бекът Джошуа Кимих коментира: "Нямам представа как протичат церемониите. Преди две години спечелих купата срещу Дортмунд и не съм ги гледал какво правят перди да се качим на подиума. Съжалявам, ако в Айнтрахт са го приели като липса на уважение. Не го направихме нарочно".

Томас Мюлер допълни: "Това не беше проява на неуважение. Достатъчно тежко е да минеш през един шпалир, когато си загубил финала. Трудно е да гледаш победителите в лицето".