Легендата на Байерн Мюнхен Лотар Матеус също се изказа против рефера Феликс Цвайер, който поряза баварците във финала за купата на Германия с Айнтрахт Франкфурт.

Противоречивият арбитър не отсъди очевидна дузпа за мюнхенци в добавеното време, когато Кевин-Принс Боатенг изрита без топка Хави Мартинес в наказателното поле.

"Когато един съдия не посочи дузпа след такова нарушение, при положение, че не е изгледал ситуацията на повторение, трябва да се каже, че той е стоял зле или не е видял добре. Но един съдия не може да си позволи случилото се в събота. Това грешно решение е непростимо", коментира Матеус пред "Скай спорт".

"Проявявам разбиране към съдиите, които имат трудна работа, но когато вече имам помощта на видеоповторението, тогава трябва да го използвам по правилния начин. И да решавам това, което виждам на екрана."

"От моя гледна точка Феликс Цвайер беше грешен избор за финала още от самото начало. Трябваше да бъде избран някой, който е имал добър сезон, а не местен човек", добави Матеус. Както е известно, срещу съдията по гневен начин се изказа и вратарят на Байерн Свен Улрайх.