Феликс Цвайер е обществен враг №1 на феновете на Байерн Мюнхен от събота насам, след като ощети баварците въ финала за Купата на Германия срещу Айнтрахт Франкфурт.

Арбитърът получи лукса да изгледа на видеоповторение ситуацията в добавеното време, при която Кевин-Принс Боатенг изрита без топка Хави Мартинес в наказателното поле. Но дори и тогава Феликс не посочи бялата точка.

Той обаче вбеси привържениците на баварския колос с коментарите си тази седмица, че стои твърдо зад очевидно грешното си решение.

"Отсъдих корнер, макар Мартинес да се строполи в наказателното поле. След това се консултирах с асистента си Бастиан Данкерт, който ми каза, че според повторенията има контакт и е добре да изгледам ситуацията на екрана", сподели Цвайер пред списание "Кикер".

"На повторенията видях контакт, който обаче не беше интензивен. Уцеленият крак на Мартинес остава стабилен на земята и без промяна в движението си. Другият му крак се вдига и тогава той пада на земята."

"За мен нямаше контакт, който да доведе до падането на Мартинес. Ударът и ефектът от него не си пасваха. На повторенията не видях контакт, който да ме убеди да променя решението си. И аз заставам зад него дни след финала", отсече още Цвайер.

Според вратаря на Байерн Свен Улрайх, който се беше втурнал да помага в атака, ритникът на Боатенг е бил толкова силен, че се е чул от играчите.