Изпълнителният директор на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге намекна, че може да сдаде поста следващата година, когато изтича договорът му.

"Аз съм известен с това, че не избързвам с решенията. Нека оставим нещата да се развиват спокойно. Ще говорим и тогава ще видя как ще продължим. Лично аз не искам да съм част от групата от хора, които се смятат за незаменими", обясни Кале пред вестник "Тагесцайтунг".

"Някой ден ще се окаже последният и за мен. Тогава трябва не само да покажеш готовност, но и да дадеш ключа по позитивен начин на следващия, който ще влезе вътре", продължи двукратният носител на Златната топка, който игра десет години за клуба и от 1991 година започна работа като вицепрезидент, окачвайки бутонките на пирона.

"Трябва да си готов да спреш. Байерн Мюнхен винаги ще има важна роля за мен и семейството ми, защото изкарах целия си живот в клуба. Но ще дойде ден, когато ще се появи нов човек и той ще донесе свеж полъх."

"Сигурен съм, че с Ули Хьонес ще трябва да намерим подходящ човек в недалечно бъдеще, когото да подкрепим. Този човек ще трябва да може да плува и сам, но навярно в началото ще му бъде предоставен спасителен пояс. Сигурен съм обаче, че ще се справи."

"Футболните познания помагат много, но дори и аз трябваше да се уча цели десет години от Франц Бекенбауер и Ули Хьонес. Жалкото е, че няма уроци за бивши футболисти как да станат ръководители. Това навярно е добра идея, която да се развие в бъдеще", допълни Румениге.