Президентът на Байерн Мюнхен Ули Хьонес е на мнение, че баварците няма да са в ролята на фаворити в дербито с Борусия Дортмунд в събота, с оглед изоставането си с четири точки.

Вестфалци започнаха кампанията с невижданите за тях 15 поредни мача без поражение и паднаха за първи път едва тази седмица при визитата си на Атлетико Мадрид в Шампионската лига - 0:2.

"Ние няма да пътуваме като фаворит в Дортмунд, а като аутсайдер. Това ще ни се случи за първи път от много време насам. Доколкото знам изоставаме с четири точки от Борусия", заяви Хьонес.

"Не може да гостуваш в Дортмунд непременно да искаш трите точки. До момента те играят много силен сезон и ние трябва да се стремим да изиграем добър мач. Ние с удоволствие искаме титлата всяка година, но няма да се сринем, ако не станем шампиони. Не сме толкова арогантни, колкото си мислят всички."

"Не бъдете чак толкова негативни. Сезонът едва сега започна. Само преди четири седмици казвахте, че В Бундеслигата е скучно. Сега е напрегнато. Най-после трябва да решите какво искате", добави Ули.