Байерн си гарантира място в директните елиминации на Шампионската лига, след като надви без никакви проблеми португалския Бенфика с 5:1 на своя "Алианц Арена". Това стана в среща от Група "Е" на най-комерсиалния турнир. 

По този начин само кръг преди края на мачовете в групите на надпреварата "баварците" са лидери с актив от 13 точки и имат 2 точки пред втория в таблицата Аякс. В последния мач за двата тима от тази група тимът от Мюнхен гостува в Амстердам, в решителен мач за първото място.

"Лисабонските орли" пък са 3-и с 4 точки и си бетонираха тази позиция въпреки поражението, и тимът ще играе в Лига Европа през пролетта. 

Първото попадение в срещата бе дело на Робен, който се разписа в 13-ата минута. Отново той бе точен в 30-ата минута, а шест след това Левандовски направи резултата класически. Фернандеш върна един гол за гостите секунди след началото на второто полувреме, но Левандовски довърши клетите португалци с втория си гол в мача, в 51-ата минута.

В 76-ата минута Рибери оформи крайния резултат в полза на Байерн.


Срещата започна с високо темпо и в крайна сметка домакините бързо успяха да стигнат до ранно попадение и да поведат в резултата.

Робен в 13-ата минута премина като на парад през цялата отбрана на гостуващия тим и с прекрасен удар от наказателното поле разпечата противниковия страж, за да даде преднина на своя тим в резултата.

Отново холандецът бе точен за домакините в 30-ата минута, след като с хубав и силен удар от точката на дузпата матира противниковия вратар и в крайна сметка до голяма степен уби каквато и да е интрига в този мач.

Байерн продължи да бележи и в 36-ата минута Левандовски с глава от малкото наказателно поле засече прекрасно центриране на Кимих и така направи резултата класически.

Второто полувреме започна ударно за гостите и секунди след подновяването на играта те намалиха.

Влезлият на полувремето Фернандеш бе изведен сам срещу вратаря и не сгреши от няколко метра, но Байерн бързо успя да си върне преднината от три попадения.

В 51-ата минута Левандовски засече с глава прекрасно центриране на Кимих и в крайна сметка вкара второто си попадение от началото на срещата.

Минути след това Бенфика можеше да вкара също още един гол, но ударът на Жонас бе спасен по страхотен начин от Нойер. 

Малко след това Алаба имаше шанс да вкара също попадение за Байерн, но от добра позиция прати топката над напречната греда.

Съвсем резонно с оглед на комфортната преднина на баварците и липсата на каквато и да е интрига в мача през следващите минути темпото започна да спада.

В 76-ата минута с удар по земя около точката на дузпата Риберо се разписа и практически оформи крайния резултат.

БАЙЕРН - БЕНФИКА 5:1
1:0 Робен 13
2:0 Робен 30
3:0 Левандовски 36
3:1 Фернандеш 46
4:1 Левандовски 51
5:1 Рибери 76

БАЙЕРН: Нойер, Рафиня, Боатенг, Алаба , Зюле, Кимих, Робен (72 - Санчес), Рибери, Горецка, Мюлер, Левандовски

БЕНФИКА: Влаходимос, Алмейда, Грималдо, Диас, Конти, Фейса, Пици (46 - Фернандеш), Габриел, Силва, Черви, Жонас (61 - Сеферович)