Нападателят на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски призна, че харесва ролята на преследвач, която баварците имат спрямо бившия му отбор Борусия Дортмунд.

Вестфалци водят с цели девет точки на шампионите и вече са в ролята на фаворити за сребърната салатиера. Полякът обаче не се предава и вярва, че той и неговите съотборници ще стопят разликата.

"Като преследвач е доста по-лесно да атакуваш от задни позиции, отколкото като лидер, когато трябва да внимаваш за атаките на другите. Особено ако не разполагаш с нужния опит", отсече Левандовски преди днешния мач с Нюрнберг.

"Съвсем различно е, когато знаеш, че трябва да се бориш здраво на всички фронтове, в сравнение със ситуацията да водим с 20 точки на върха в Бундеслигата, фокусирайки се само върху Шампионската лига. Знаем какво се случи през миналия сезон. Казвахме си, че можем да пазим сили в първенството и да даваме газ в ШЛ, но това не е толкова лесно."

"Борусия Дортмунд играе много атрактивно и офанзивно, с много фантазия. Младите им футболисти не мислят прекалено дълго, а просто играят и се наслаждават. Не е случайност, че Дортмунд има повече точки от нас", добави Роберт.