Нападателят на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски реализира седмия си гол с глава за сезона при победата с 3:0 над Нюрнберг през уикенда.

Той откри резултата срещу франките в деветата минута с глава, а малко по-късно сложи край на серия от пет поредни гола с глава, когато реализира с крак.

"През този сезон нямам болки в коляното и мога да отскачам високо. През миналия сезон това беше доста проблемно за мен, защото ме болеше не само при скачане, но и при тичане. сега отново имам мощ в краката си и мога да го правя по-добре. Надявам се, че ще продължа така и занапред", разкри полякът.

Статистиката потвърждава думите на Роберт, защото през миналия сезон той имаше 41 гола в 48 официални мача, но се беше разписал само пет пъти с глава.

"Дистанцията между нас и Дортмунд вече е голяма. Но е вероятно да намалим изоставането си, ако спечелим всичките си мачове до края на годината. Тогава ще можем да им се заканим. Но сега трябва да гледаме себе си. Трябва да подобряваме играта си и след това да гледаме как ще настигнем Борусия", добави Левандовски.