Вратарят Мануел Нойер се опитва да се върне на терена за Байерн Мюнхен в мача за Купата на Германия срещу Херта утре, но трябва да се изчака окончателното решение на медицинския екип, обяви наставникът Нико Ковач.

"Той се чувства добре и иска да играе веднага, ако може. Но се нуждаем от категоричното мнение, което до момента не сме получили", обясни Ковач пред журналистите преди мача от осминафиналите в турнира за Купата на Германия. "Нищо конкретно за момента не може да се каже. Също така трябва да изчакаме и тренировката днес след обяд.

Крилото Ариен Робен остава извън терена заради контузия, след като не успя да направи пълноценна тренировка в понеделник. Халфът Ренато Санчес също е под въпрос за мача с берлинчани заради травма в глезена. Извън сметките на Ковач е и Корентен Толисо, който е от т.нар трайно контузени.

"Имаме много важна задача утре и тя е да продължим в следващата фаза на турнира. Победа и отстраняване на Херта е единственият план, който ни е в тефтера", добави хърватският треньор, който е далече от постиженията си във Франкфурт.

Херта Берлин се опитва да стигне до финал за Купата на страната за първи път от 1985-а година. За треньора Пал Дардай липсват Петер Пекарик, Дерик Лукасен, Юлиус Каде, Матю Леки и Джавайро Дилросун.