Един от най-големите голмайстори в историята на Байерн Мюнхен Дитер Хьонес направи интересен коментар относно борбата за сребърната салатиера. Братът на Ули Хьонес смята, че баварците са лек фаворит, макар да изостават с пет точки от Борусия Дортмунд.

"Много добре си спомням коментарите на някои хора, които искаха да се налагат плейофи заради доминацията на Байерн в първенството. А сега навярно първенството ще бъде напрегнато до последния кръг и това е добре за Бундеслигата", коментира Дитер Хьонес пред вестник "Билд".

"Смятам, че много важно ще бъде гостуването на Борусия Дортмунд на Байерн в Мюнхен. Това е 6-точков мач. Ако сега трябва да заложа 100 евро за шампион, ще отделя 52 евро за Байерн и ще заложа 48 евро на Дортмунд."

"Не съм изненадан от силния сезон на Борусия Дортмунд и го прогнозирах през лятото. Тогава казах, че този път няма да търсим Байерн с телескоп на върха в таблицата. Байерн вече подготвя смяна на поколенията, а Дортмунд свърши много правилни неща, като започнем от назначението на Люсиен Фавре. Той е почти на едно ниво с Пеп Гуардиола."

"Не познавам друг треньор, който да работи толкова много върху детайлите и да е отдаден като Люсиен. Той прави играчите си по-добри, особено по отношение на тактиката. Той се разви още повече. Вижда се какво удоволствие му доставя да води Борусия Дортмунд", добави Дитер Хьонес, който работеше с швейцареца в Херта.