Треньорът на Байерн Мюнхен Нико Ковач остана доволен от равенството 0:0 срещу Ливърпул в първи 1/8-финален мач от Шампионска лига.

Хърватският спец заяви, че не са много отборите, които не допускат голове на "Анфийлд", но имаше и забележки относно играта на баварците в атака.

"Чашата е наполовина пълна и наполовина празна. Не мога да си спомня много клубове да не са губели или получавали голове на "Анфийлд". Не позволихме на Ливърпул да създаде много опасности. Играхме компактно и на високо ниво, както тактически, така и ментално. Не отбелязахме, но и не получихме гол във вратата си. Домакинските мачове носят предимство, защото когато играеш пред 75 000 собствени фенове, нещата придобиват друго отражение. В някои ситуации можехме да завършим по-добре действията си".

"За реванша е необходимо да работим усилено и да сме максимално концентрирани. Можехме да действаме по-ефективно в атака. Знаехме, че няма да владеем топката в 80% от времето, но в предни позиции можехме да сме по-продуктивни", заяви Ковач.

Ответният мач в Мюнхен ще се състои на 13 март.