Независимо че Байерн (Мюнхен) се стаблизира и се завърна в борбата за титлата в Бундеслигата, част от футболистите и ръководството продължават да има сериозни резерви относно качествата на треньора Нико Ковач, твърди Sport Bild.

Хърватинът отнесе куп критики заради колебливото начало на кариерата си в “Алианц Арена”, но като че ли през последните месеци нещата се развиваха в негова полза.

Отпадането от Ливърпул на 1/8-финалите в Шампионската лига - или по-течно играта на Байерн в реванша - пак извадиха на дневен ред въпроса за бъдещето му. Ковач е обвиняван, че е заложил на прекалено дефанзивна тактика, заради което баварците загубиха с 1:3. Шефовете смятат, че той няма нужните качества да печели такива важни битки, добавя Sport Bild. 
 
Освен това има разминаване между двете страни и по въпроса с трансферите. По принцип в Байерн това е задължение на ръководството, като треньорите само понякога дават мнението си.

И все пак при идването си през миналото лято Ковач поискал закупуването на Анте Ребич от Айнтрахт (Франкфурт) и Кевин Фогт от Хофенхайм. Бордът обаче отговорил отрицателно. През януари пък наставникът настоявал за нов централен защитник, но желанието му също не било удовлетворено. А сега той е пожелал закупуването на Лука Йович от Айнтрахт, но на този етап началниците не са предприели нищо по такъв евентуален трансфер.
 
Президентът Ули Хьонес и нападателят Роберт Левандовски вече открито споделиха впечатлението си, че срещу Ливърпул отборът на Байерн е бил прекалено плах, което е укор спрямо наставника.