Галерия

Легендарните крила на Байерн Мюнхен Ариен Робен и Франк Рибери почти сигурно ще останат на пейката и в последния си мач за клуба, информира германската телевизия Sport1.

Днес баварците играят с РБ Лайпциг във финала за Купата на Германия, след който двамата ветерани напускат клуба, в окйто бяха съответно 10 и 12 години.

Статистиката показва, че тандемът "Робери" е бил заедно на терена в 184 мача и е навъртял общо 189 часа по терените. Напълно очаквано Ариен и Франк бяха най-търсени за автографи от феновете през последните дни.

Двамата изиграха в събота последния си мач за Байерн в Бундеслигата, а куриозното е, че те се разписаха точно по 11 минути след влизането си като резерви срещу Айнтрахт Франкфурт.

Треньорът Нико Ковач обаче намекна, че отново ще заложи на Кингсли Коман и Серж Гнабри в титулярния състав срещу "биковете" днес.

Рибери и Робен са родени за финалите за Купата на Германия, показва статистиката. "Лалето" се разписа в мачовете за трофея през 2010, 2012 и 2014 година, което е върхово постижение. Французинът го стори през 2010 и 2012 година. Рибери може да стане и рекордьор по участия (8) на финали.