Голмайсторът на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски е разполагал с вътрешна информация и е бил наясно с трансфера на Филипе Коутиньо преди всички останали.

Както е известно, кариоката премина под наем от Барселона за един сезон, като официалното потвърждение на новината стана факт вечерта на 16 август.

Полякът обаче е знаел за преминаването на Коутиньо на стадион "Алианц Арена" два дни по-рано. Списание "Шпорт Билд" разкрива, че Роберт е получил специални привилегии, тъй като публично изрази недоволството си от летните транфери на клуба.

Левандовски заяви, че с настоящия състав баварците нямат сериозни шансове в Шампионската лига. Дни по-късно мюнхенци обявиха Иван Перишич и Коутиньо.

За да бъде Левандовски кротък и щастлив, босовете на Байерн са решили да му съобщят новината за трансфера на бразилския футболен магьосник в момент, в който нито един друг футболист на германския шампион не е знаел за това.

Роберт и Филипе вече заформиха здрава връзка в офанзивен план, а освен това започнаха да се превръщат в приятели. При победата с 4:0 над Кьолн през уикенда стрелецът доброволно отказа да оформи своя хеттрик и предостави на съотборника си шанса да вкара първия си гол за клуба от дузпа.