Байерн Мюнхен разби Фортуна Дюселдорф с 4:0 като гост в двубой от 12-ия кръг на германската Бундеслига, игран на стадион "Меркур Шпил-Арена".

Шампионите изиграха много силно първо полувреме, в което не позволиха на съперника да си поеме въздух и тотално го надиграваха по всички показатели. 

Бенжамен Павар, Корентен Толисо и Серж Гнабри се разписаха в рамките на 23 минути, а в този интервал от време германският национал разтресе и гредата. След паузата гостите видимо намалиха темпото, но все пак стигнаха до четвърти гол чрез Филипе Коутиньо.

Голямата изненада дойде от факта, че вкаралият поне по веднъж във всеки един от предходните 11 кръга Роберт Левандовски не се разписа днес и така рекордната му серия беше прекъсната.

След деветата си поредна победа в Дюселдорф вторият в таблицата Байерн събра 24 точки, докато Фортуна е 14-и с едва 11 пункта.


Баварците заиграха атакуващо от самото начало и един от най-дейните на терена Томас Мюлер би покрай десния страничен стълб. Не след дълго Бенжамен Павар откри резултата, докосвайки леко острото подаване на Джошуа Кимих отдясно.

Головата машина Роберт Левандовски не спираше да тормози отбраната на Фортуна и правеше поредица от финтове, а към средата на първата част стреля опасно покрай дясната греда след хубав пас на Мюлер.

Много груба грешка на вратаря Щефен доведе до втори гол за гостите. Томас Мюлер подаде за Серж Гнабри, който му върна, но германецът не уцели кълбото. Това обаче се оказа подарък за връхлитащия от задна позиция Корентен Толисо, вкарал с мощен изстрел.

Тъкмо беше изминал половин час игра, когато Гнабри разтресе гредата с удар от движение отблизо. Серж получи остър пас от Левандовски и закъсня с части от секундата, за да нанесе малко по-точен удар. В 34-ата минута Гнабри се реваншира и вкара отблизо, след като Мюлер беше блокиран.

Баварците малко се отпуснаха след почивката и допуснаха противникът да създаде няколко атаки, но към средата на първата част гостите отново вдигнаха оборотите. При една от акциите им Левандовски нанесе удар с глава, но не успя да отбележи.

Левандовски записа първа асистенция за сезона двайсетина минути преди края на редовното време, когато центрира отляво до аутлинията и Филипе Коутиньо вкара на празна врата, след като Мюлер не успя да засече.

До края на мача и двата отбора нямаха голямо желание за игра и не стигнаха до чисти голови положения.

 

Фортуна Дюселдорф - Байерн Мюнхен 0:4

0:1 Бенжамен Павар - 11'
0:2 Корентен Толисо - 27'
0:3 Серж Гнабри - 34'
0:4 Филипе Коутиньо - 70'