Байерн Мюнхен унищожи Цървена звезда с 6:0 като гост в среща от група "В" на Шампионската лига, играна на стадион "Райко Митич".

Момчетата на временния наставник Ханзи Флик натиснаха от самото начало и не изпуснаха инициативата, разбивайки на пух и прах домакинското предимство на сърбите.

Леон Горецка откри резултата и до края на първата част нямаше други попадения, въпреки тоталното превъзходство на Байерн. След почивката изригна голмайсторът на германския шампион Роберт Левандовски, нанизал 4 гола в рамките на 16 минути. В края на мача Толисо оформи крайния резултат.

Така класиралият се напред още в предишния кръг Байерн събра 15 точки и спечели групата си, докато Цървена звезда е трети с три точки и върви в график за участие в Лига Европа.


Баварците сътвориха първата опасност в шестата минута чрез Корентен Толисо и Роберт Левандовски, но ударът на поляка беше отразен от Борян. Малко след това стражът на сърбите отново отказа голмайстора на мюнхенци.

Гостите тотално доминираха и не след дълго Борян се намеси и при шута на Кингсли Коман, но трябваше да капитулира в 14-ата минута, в която Леон Горецка откри резултата. Германският национал засече хубавото центриране на Филипе Коутиньо отдясно и отбеляза с глава.

В средата на първото полувреме статистиката направо беше шокираща, защото показваше 74% владеене на топката за Байерн и 11:0 удара в полза на най-успешния германски клуб.

Малко преди почивката Роберт Левандовски матира отбраната на домакините, но попадението беше отменено заради игра с ръка на Толисо при подаването на французина към нападателя.

Удар на Горецка малко след почивката беше отразен от вратаря, но в 52-ата минута Роберт Левандовски удвои от дузпа. Тя беше маркирана за игра с ръка на Дегенек в наказателното поле.

Левандовски оформи своя хеттрик с нови два бързи гола още до средата на второто полувреме и ликвидира нищожната интрига. Той се възползва от подавания на световните шампиони Толисо и Павар, макар Корентен да имаше късмет с насочването на топката.

Полският снайперист наниза четвърто попадение в 68-ата минута, като този път се възползва от паса на влезлия като резерва Иван Перишич. За радост на домакините Роберт беше заменен от Томас Мюлер в 77-ата минута и това позволи на звездашите да си поемат глътка въздух.

Байерн можеше да отбележи шесто попадение в 83-ата минута, но този път късметът покри Звезда, защото ударът на Толисо срещна напречната греда. Малко по-късно и стражът на германския колос Мануел Нойер трябваше да реагира, спасявайки удар на Иванич.

Толисо все пак успя да запише името си сред реализаторите преди изтичането на редовното време, а с втора асистенция в мача се отличи Перишич.

 

Цървена звезда - Байерн Мюнхен 0:6

0:1 Леон Горецка – 14’

0:2 Роберт Левандовски – 52’, д.

0:3 Роберт Левандовски – 60’

0:4 Роберт Левандовски – 64’

0:5 Роберт Левандовски – 68’

0:6 Корентен Толисо – 89’