В близките дни или седмици се очаква вратарят на Байерн Мюнхен Мануел Нойер да удължи договора си с клуба до лятото на 2023 година. Новината радва всички фенове на баварците, но навярно ще накара Александър Нюбел да потърси друго предизвикателство.

Капитанът на Шалке става свободен агент в края на сезона и не иска да преподписа с "миньорите". Дълго време се считаше, че той ще премине в Байерн, за да наследи Нойер. Мануел обаче възнамерява да играе още четири сезона за шампионите, а Нюбел не иска да е резерва.

"Мануел Нойер няма първостепенно значение за моя клиент, тъй като беше очевидно, че Нойер ще преподпише с Байерн. Алекс има много възможности пред себе си. За него е най-важно да играе. Той няма желание да подписва с някой клуб и после да бъде пращан под наем другаде", заяви пред вестник "Абендцайтунг" агентът на Нюбел - Щефан Бакс.

Една от опциите пред Нюбел е да преподпише с Шалке и да стане най-добре платеният футболист на отбора. Другата е да отиде в чужбина. Третата и смятана за най-вероятна допреди дни - да парафира с Байерн, вече изглежда нереалистична...