18-годишният Джошуа Циркзее ще помни до края на живота си миналата седмица, в която направи шеметен дебют в Бундеслигата.

В сряда той вкара важния втори гол за Байерн за успеха с 3:1 над Фрайбург в 91-ата минута при първото си докосване на топката в германския елит.

Приказката обаче продължи и в събота холандецът откри резултата за победата с 2:0 над Волфсбург пет минути преди края - само две минути след влизането си в игра.

Така практически едно голобрадо момче от школата остави Байерн Мюнхен в голямата игра за титлата. Оставането на Ханзи Флик начело на тима до края на сезона пък със сигурност ще означава, че Циркзее ще бъде възнаграден и ще играе отново за батковците през пролетта.

И макар набързо да се превърна в любимец на феновете с майсторски изяви на най-високо ниво, Джошуа не успява да покаже класата си за дубъла в последно време.

Така се случи при равенството на дублиращия отбор на Байерн 1:1 с Вюрцбургер Кикерс в неделя. Байерн II няма победа от пет кръга. Любопитното е, че Циркзее имаше няколко добри положения вчера, но се "спъваше" пред гола. 

В Мюнхен се шегуват, че явно Джош вече няма мотивация да играе при аматьорите, след като набързо показа какво може при най-добрите.