Треньорът на Байерн Мюнхен Ханзи Флик не може да си представи отбора без Джером Боатенг, който беше на път да се сбие с Джошуа Кимих в мача срещу Вердер Бремен в края на есенния полусезон.

Боатенг беше сочен за почти сигурен напускащ, тъй като вкара напрежение в отбора с действията си, а освен това играе много колебливо.

Сериозната кадрова криза обаче навярно ще накара Байерн да го задържи и през този трансферен прозорец. Както е известно, с тежки контузии са Никлас Зюле (аут до края на сезона), рекордната 80-милионна покупка Люка Ернандес и универсалният Хави Мартинес.

Според телевизия "Скай" лондонският Арсенал натиска за привличането на Джером, който няма нищо против да смени обстановката. 

Баварците обаче са в шах, тъй като не искат да рискуват с привличането на нов защитник, който не познава обстановката в Мюнхен. Затова ненужният доскоро Боатенг изглежда в момента като приемливо решение.

Самият Боатенг не е заявил на Флик, че има желание да напуска. Двамата се познават отлично от националния отбор на Германия и бяха част от триумфа на Бундестима на Мондиал 2014.