Формата на Филипе Коутиньо е отвратителна от началото на годината, но той остава спокоен. Кариоката започва да се превръща в резерва в Байерн Мюнхен, стартирайки като титуляр само веднъж при подновяването на сезона в Бундеслигата.

Свързваният отново с бившия си отбор Ливърпул техничар има само една асистенция в четири мача, в които взе участие и определено е сред най-слабите играчи на Байерн напоследък. 

"Човек трябва да свикне с новата култура. Аз и моето семейство сме щастливи в Мюнхен", заяви пред Sports Illustrated Коутиньо, надявайки се да остане по-дълго време в Германия.

В края на сезона Байерн има опцията да го закупи за 120 милиона евро. дори се говори, че Барселона спешно иска да разкара най-скъпата покупка в историята си и е готов да пусне Филипе за постоянно при баварците срещу "промоционална" сума от рода на 80 милиона евро.

"Тиаго Алкантара ми помага много от първия ми ден в Мюнхен. Той е не само изключителен футболист, но и страхотен човек. Треньорът Ханзи Флик работи много здраво и благодарение на него играем добре", добави Филипе.

Медиите в Германия са категорични, че баварският колос ще работи усилено по трансферите на Лерой Сане от Манчестър Сити и Кай Хаверц от Байер Леверкузен. Коутиньо е едва трети избор за Байерн...