Утре германският хегемон Байерн Мюнхен приема Аугсбург в една лесна на пръв поглед задача, но статистиката показва, че домакините ще трябва да се потрудят здраво срещу "малките си братовчеди".

Причината се крие не толкова в самия клуб Аугсбург, колкото в неговия треньор Мартин Шмидт, който не е губил в Мюнхен от 2015 година насам. Швейцарецът се закани, че неговият тим ще се хвърли здраво, за да измъкне нещо и от този мач.

Интересното е, че през 2015 година Шмидт записа първата си и единствена до момента загуба на терена на Байерн. Тогава той водеше Майнц, а шампионите биха с 2:0.

Година по-късно той се реваншира със сензационна победа 2:1, а през април 2017 година неговият Майнц си тръгна и с равенство 2:2 от стадион "Алианц Арена". 

При следващото си гостуване в Мюнхен Шмидт вече водеше Волфсбург, който имаше само 1 спечелена точка от 20 визити на Байерн. Точка, спечелена през далечната 2001 година. Проблем за Мартин и неговият отбор? Не. Равенството 2:2 беше изковано след изоставане с 0:2 и изравнителен гол на "вълците" в 83-ата минута.

Също наравно 2:2 завърши мачът между Аугсбург на Шмидт и Байерн през есента. Така 52-годишният специалист започва да се превръща в кошмар за най-успешния германски клуб...