Бившият футболист на Байерн Мюнхен и настоящ водещ в телевизия Sport1 Томас Хелмер разкри защото нещата не се получиха за Жан-Пиер Папен в редиците на баварския колос.

Носителят на Златната топка за 1991 година Папен беше взет от мюнхенци през 1994 година от Милан за 5.5 милиона германски марки, но контузиите му попречиха да разкрие потенциала си. Легендата на Олимпик Марсилия вкара едва три гола в 27 мача в Бундеслигата.

"Още в началото на своя престой Папен искаше да има статут, какъвто е трудно да притежаваш в Байерн и аз имах съмнения, че той ще може да ни помогне", коментира Хелмер.

"С него беше лудост в положителния смисъл на думата, а често се случваше да прави и театър. На моменти той се държеше като малка дива", допълва бившият германски национал с усмивка.

Хелмер обаче признава безспорната класа на бившия си френски съотборник: "Самият той казваше, че е очаквал повече от себе си. Папен беше типичен нападател и винаги искаше да бележи голове, дори на тренировка."

"Навярно той очакваше, че ще бъде титуляр и след два слаби мача, но в Байерн не беше така. Постоянно имаше някой зад него, който му създаваше натиск. А и в топ клубовете е трудно след контузия, защото вече не си на 25 години и завръщането става все по-трудно."

"Много хора всъщност не осъзнават колко добър е Папен. Той не получи признанието, което заслужаваше. Жан-Пиер беше изключителен в техническо отношение. Помня гола му срещу Юрдинген, тогава всички в Байерн се радвахме за него, защото той се беше завърнал след поредната контузия", добави Хелмер.