Треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан не изпуска от поглед универсалния защитник на Байерн Мюнхен Давид Алаба, пише вестник "Билд".

Според най-тиражният европейски вестник Зизу е дал зелена светлина на босовете на "белия балет" да излязат с оферта за австриеца, ако баварците са готови да го продадат.

Договорът на Алаба изтича на 30 юни 2021 година и поне засега той не може да се разбере с ръководството за преподписване, тъй като иска да бъде сред най-скъпоплатените играчи на стадион "Алианц Арена".

Зидан е бил уведомен, че голямата цел на Алаба е да премине в Барселона. Той обаче е наясно също така, че и Реал стои от години в мислите на бранителя.

27-годишният Алаба беше наложен като ляв бек, но през последните месеци играе като централен защитник. В националния отбор на Австрия пък той действа на любимата си позиция - като крило.

Именно вариативността на Алаба го прави толкова привлекателен за двата испански колоса, които са готови да излязат с оферта за него, ако Байерн вземе решение да продаде звездата си. Това може да се случи, но само при едно условие - ако Алаба откаже да преподпише и обяви, че иска да си тръгне.