Германският хегемон Байерн Мюнхен почти сигурно ще върне офанзивния полузащитник Филипе Коутиньо на Барселона, който държи правата му.

Бразилецът игра под наем през този сезон на стадион "Алианц Арена", но не успя да демонстрира постоянство и баварците няма да активират клаузата за закупуване, която е в размер на цели 120 милиона евро.

"Опцията за закупуване вече изтече, ние не я активирахме. Сега трябва да си направим плана за състава за следващия сезон и тогава ще видим дали Коутиньо ще играе някаква роля в него", коментира изпълнителният директор на Байерн Карл-Хайнц Румениге пред списание "Шпигел".

Кале практически остави "вратичка" Байерн да привлече Коутиньо за постоянно. Както е известно, Барселона категорично отказва да пусне своя футболист под наем за още един сезон.

Според медиите в Германия действието на Байерн е изцяло стратегическо и цели да притисне Барса да свали драстично цената на техничаря, който е свързван с Челси, Манчестър Юнайтед, Арсенал, ПСЖ и бившите си отбори Ливърпул и Интер.