Манчестър Сити постигна сравнително лесна победа с 2:0 над Фулъм и така се класира за 1/4-финалите на турнира за Купата на Лигата.

Мениджърът на домакините Пеп Гуардиола пусна доста резерви тази вечер и футболисти като Мурич, Зинченко, Диас и Фодън получиха шанс да се изявят и излязоха в титулярния състав.

Именно Диас откри резултата в полза на "гражданите" в 18-ата минута, а в 65-ата минута отново той се разписа, за да оформи крайния резултат в полза на своя отбор и да прати тима си напред в турнира.

Това пък от своя страна е пета поредна загуба за Фулъм под ръководството на Славиша Йоканович във всички турнири. Отборът определено се намира в катастрофална форма и в скоро време сърбинът може да загуби работата си. 


Срещата започна много добре за "гражданите", които натиснаха противника си още от първата минута и съвсем логично стигнаха до попадение само след 18 минути игра.

При едно изпълнение на ъглов удар топката достигна до Диас, но след удара му тя рикошора в противников футболист и в крайна сметка влезе във вратата на лондончани.

Броени минути след това удар на Делф се отклони в противниковата греда и в крайна сметка не успя да се превърне в гол, но Сити продължи да натиска своя ппротивник. 

До почивката Сане и Жесус направиха сериозни пропуски за домакините, а повече голове нямаше. 

Второто полувреме не започна на най-високите обороти, но въпреки това "гражданите" бяха по-добри от своя противник. 

Все пак в 65-ата минута Сити стигна до ново попадение. След удар на Жесус топката срещна гредата, но след това падна право в краката на Диас, който успя да я довкара. 

След второто попадение темпото на игра поспадна още повече и в крайна сметка до края резултатът остана непроменен.

МАНЧЕСТЪР СИТИ - ФУЛЪМ 2:0
1:0 Диас 18
2:0 Диас 65

Манчестър Сити: Мурич, Стоунс, Компани, Зинченко, Данило, Де Бройне (86 - Гомес), Делф, Фодън, Диас (77 - Марез), Сане, Габриел Жесус

Фулъм: Рико, Одои, Риъм (69 - Льо Маршанд),Сесеньон, Фосу-Менса, Замбо Ангуиса, Сери, Киърни, Вието, Шюрле, Митрович