Непобеденият на професионалния ринг Флойд Мейуедър обяви готовност да се изправи срещу световния шампион в UFC Хабиб Нурмагомедов. 41-годишният американец има 50 победи в 50 боксови срещи, а 30-годишният руснак е спечелил всеки един от 27-те си мача в смесените бойни изкуства (ММА).

Мейуедър вече направи един двубой с боец от UFC - Конър Макгрегър. Двамата се срещнаха през август 2017 г., а американецът спечели с технически нокаут в десетия рунд в боксов мач. В началото на този месец Нурмагомедов победи Макгрегър в битка за световната титла в лека категория на UFC, след като принуди ирландеца да се предаде със задушаваща хватка.

В неделя руснакът предизвика Мейуъедър на двубой. "Хайде, Флойд. Трябва да се бием сега. 50-0 срещу 27-0. Двама бойци, които никога не са губили. Да го направим! Защо не? В джунглата може да има само един крал. Разбира се, че аз съм кралят, защото той не успя да повали Макгрегър, а аз го направих с лекота", заяви Нурмагомедов на събитие в Русия в компанията на изпълнителния директор на "Мейуедър промоушънс" Ленард Елърби.

Мейуедър отговори на предизвикателството в социалните мрежи. "CBS, Showtime, MGM Garden, вадете чековите книжки. Нека да направим Лас Вегас велик отново", написа американецът, цитиран от "Дневник".

Във вторник Нурмагомедов заяви, че има едно условие - мачът да не е в Лас Вегас. "Защото няма да ми платят парти", написа руснакът. Той се пошегува със замразения му хонорар (2 млн. долара) от мача с Макгрегър.

Заради мелето, което предизвика след срещата, Нурмагомедов все още не е получил своя чек. Междувременно и двамата са със спрени права от Спортната комисия на щата Невада.

Преди месец Мейуедър обяви, че ще се завърне на ринга до края на година за втори мач с Мани Пакиао. Първата им среща, която се състоя през 2015 г., разби рекордите по приходи и гледаемост в бокса.