Българският професионален боксьор в тежка категория Кубрат Пулев заяви, че е напълно готов да победи британеца Хюи Фюри на предстоящата в събота гала-вечер в София.

Победителят от двубоя в зала "Арена Армеец" ще стане официален претендент на Антъни Джошуа (Великобритания) за световната титла във версия Международна боксова федерация.

"Такава вечер никога не е правена в България. Предстои ми сериозен мач на световно ниво. Противникът е много сериозен. Като цяло хората ще наблюдават зрелищни мачове, боксово шоу. Подготвили сме се здраво, концентрирано, целенасочено, дисциплинирано. Годините, в които съм по световните рингове, ме е довел до днешния ден, в който имам достатъчно опит. Аз съм човек, който не се предава. Постоянство и работа. Това правихме през последните три месеца с моя треньор и с целия ми екип. Целта ми беше с всеки ден да ставам по-добър. Това ме доведе до тази форма, в която трябва да бъда, и физически, и психически, и по всякакъв начин. Смятам, че формата ми е достатъчно добра, за да спечеля. Още повече залата ще бъде пълна, трябва да победя, за да зарадвам българската публика", коментира Пулев.

Хюи Фюри е категоричен, че е дошъл в София единствено с мисълта и намерението да победи. "Тренирах здраво и съм добре подготвен. В събота ще видите плана ми за мача. Имам различни варианти. Готов съм за всичко", заяви британецът.