Галерия

Дилиън Уайт спечели британския дуел с Дерик Чисора след ефектен нокаут в 11-ия рунд в боксовата гала вечер в зала "О2 арена" в Лондон. 30-годишният боксьор постигна 25-а победа в 26 мача на професионалния ринг.

Победата приближи Уайт до реванш срещу световния шампион Антъни Джошуа. В момента той държи четири от поясите в тежката категория Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова асоциация (WBA), Международната боксова организация (IBO) и Световната боксова организация (WBO).

За втори път в кариерата си Уайт побеждава Чисора, за когото това беше девета загуба в 38 мача, припомня "Дневник". Победителят защити Сребърната титла на Световния боксов съвет, както и Международната титла на Световната боксова организация.

Преди нокаута в предпоследния рунд двубоят беше много равностоен. Картите на двама от съдиите показваха резултат 95:94 в полза на Уайт, а на третия същия резултат, но с предимство за Чисора.

Очаква се победителят да се изправи срещу Джошуа на "Уембли" на 13 април 2019 г. Шампионът обаче отказа да потвърди дали такъв мач ще се състои. Той беше в залата и после се качи на ринга, но направи по-скоро уклончив коментар. "Ако №1 и №2 в ранглистата не са на линия за такъв, то ще се бия с Уайт", каза Джошуа, за което получи и освирквания от публиката.