Кубрат Пулев се изправя срещу румънеца Богдан Дину в първия си мач в САЩ. Българинът има 26 победи и 1 загуба през кариерата си, която дойде от Владимир Кличко преди няколко години. Румънецът има на сметката си 18 победи и 1 загуба, която бе в последния му мач срещу Джарел Милър.

Срещата е от галавечерта в Коста Меса, Калифорния. Двамата са се изправяли един срещу друг като аматьори и тогава българинът стига до успеха по точки.

Очакват се около 1500 души на мача, а българинът ще получи солидна подкрепа от наши сънародници зад океана. 

Нашето момче продължава да бъде официален претендент на Международната боксова федерация за световната титла. 

Рунд 1 
В първите секунди на срещата Дину започна уверено и без притеснение. Кобрата започна мача като цяло плахо, но постепенно ударите му започнаха да влизат. В крайна сметка рундът определено е за Кобрата, който свърши страхотна работа по време на него и успя да държи правилната дистанция от румънеца, а освен това да пласира точни удари.

Рунд 2 
Българинът налага доста високо темпо от началото на втория рунд. Ударите му стават все по-точни и по-силни. Постепенно обаче и румънецът нанесе няколко силни удара, които намериха целта. Като цяло този рунд бе по-скоро равностоен. 

Рунд 3 
Третият рунд започна силно за Дину, който започна доста активно. Като цяло от началото на мача ясно се вижда, че румънецът не е никак случаен боксьор и сблъсъкът върви до момента равностойно. Кобрата пък като цяло не впечатлява изобщо, както се очакваше. 

Рунд 4 
KOШМАРЕН СТАРТ НА ПУЛЕВ! Кобрата отнесе много тежки удари и румънецът му отвори много сериозна аркада. Срещата продължава обаче, а лекарят все още няма да вика лекар заради състоянието на българския боксьор. Като цяло рундът бе доста по-добър за румънеца.При почивката между рундовете се видя, че българинът сякаш има две аркади, а не една - и вертикална, и хоризонтална.

Рунд 5 
Българинът направи доста добра работа в този пети рунд и определено бе по-активният боксьор в него. Срещата продължава, макар че аркадата продължава да кърви. 

Рунд 6
Пулев започна отново силно и нанесе десен прав в главата на Дину. Като цяло българинът диктува темпото в началото на рунда. Без никакво съмнение рундът е категорично за Пулев и той изигра най-добрия си рунд от началото на мача. 

Рунд 7 
НОКДАУН! Кобрата свали на земята румънеца, след като го натика про въжетата и направи серия от удари. Реферът направи много странно решение и спря времето. Съдията обяви, че българинът е удари румънеца непозволено. Румънецът изглежда добре, но не става на крака. Това може да бъде дисквалификация за българина. Реферът обяви, че ако Дину не може да продължи решението ще отиде при картите на съдиите и когато чу това румънецът веднага се изправи. Нокдаунът бе признат, но на българина му бе отнета точка. Времето бе подновено, а нашенецът бързо стигна до втори нокдаун! Дину се изправя на 9! След това румънецът отново падна на земята след трети нокдаун и обяви, че не може да продължи заради .... крака му. В крайна сметка срещата приключи след нокаут на българина.

Срещата можете да гледате ТУК