Дионтей Уайлдър нокаутира тежко още в първия рунд съперника си Доминик Брийзил в зала "Барклис Център" в Ню Йорк и по този начин записа своята 9-а поредна защита на титлата си от Световния боксов съвет.

Между двамата имаше много люти закани още преди мача заради стар конфликт, който датира от 2017 година, когато противникът на Бронзовия бомбардировач налетя на брат му в хотелско фоайе и в крайна сметка още тогава световният шампион за една бройка щеше да се сбие с него.

Победата е 42-а за Уайлдър и 40-а с нокаут, като той има и равенство от мача срещу Тайсън Фюри, който се игра преди няколко месеца. Самата среща започна изключително активно за Уайлдър и той започна да нанася тежки удари по главата и тялото на своя противник още в самото начало. На два пъти клинча спаси Бризийл от още по-ранен нокаут.

Все пак обаче с брутален удар в средата на ринга американецът свали на земята своя опонент, който се опита да се изправи, но в крайна сметка съдиите отсъдиха нокаут и Уайлдър направи поредната защита на своята титла.

След срещата Уайлдър обяви пред всички, че реванш срещу Тайсън Фюри ще има, макар че има доста спекулации около този мач. Британецът обяви преди броени дни същото - феновете могат да очакват нов мач между него и янкито.

"Този реванш ще се случи! Запомнете го! Както и другите големи битки ще се случат. Знам, че много от вас искат да знаят кога ще има мач между мен и Джошуа, но и това ще стане. Има разговори и с него, и с Фюри. Вратите не са затворени", обяви той.