Оспорвани двубои по карате киокушин по правилата на нова професионална лига по карате киокушин очакват публиката на третото издание на SENSHI. То ще се проведе на 4 и 5 юли в черноморския курорт Камчия, като в него за шампионски купи ще се борят трима българи - Николай Йоргов, Петър Стойков и Искрен Иванов. Двама от тях вече са се били на предишните две издания от новата верига гала вечери, а Искрен Иванов за пръв път ще се качи на ринга на SENSHI.

Искрен ще се бие срещу руснака Кирил Григориев в категория до 65 кг. В същата килограмова категория ще се играят още 4 мача по правилата на KWU International Professional League -  фул контакт карате киокушин, с удари в главата, като са позволени дори хвърляния и удари с лакти. Боецът от град Трявна е шампион по карате киокушин, но има участие в професионални ММА гали, като има и медали от шампионати по граплинг.

При представителите под 75 кг българската чест ще защитава Петър Стойков, който е състезател на столичния клуб „Армеец“. Той е многократен републикански шампион по кикбокс и карате киокушин, световен и европейски шампион по муай тай, има и сребърен медал от световно първенство по киокушин за юноши старша възраст. Стойков вече се слави с една победа на професионалния ринг на SENSHI.

На предишното издание на галата през април в „Арена Армеец“ той за пръв път игра по правилата на новата професионална лига по киокушин. Тогава българинът регистрира категорична победа с 3:0 съдийски гласа над Омар Магомедов от Русия. Сега Стойков ще се бие срещу Сухроб Назаров от Таджикистан, а при победа ще спори с по-добрия от двойката Павел Черепанов (Русия) - Хаик Качиян (Армения). В същото време предстои да видим отново Омар Магомедов в двубой срещу Алишер Карменов от Казахстан (кат. до 65 кг).

Третият българин, който ще се бие на SENSHI – Николай Йоргов, ще се изправи срещу обещаващия боец от Бразилия Маркос Зинхани в категория до 80 кг. Това е третият път, в който Йоргов ще се съревновава на професионалния ринг на гала вечерта, и първият път, в който ще се бие по правилата на KWU International Professional League. До момента той е записал две победи на SENSHI в кикбокс срещи.

През февруари във Варна Йоргов надделя за по-малко от 20 секунди с нокаут над Митко Ашкилов от Македония, а през април в София победи възпитаника на кикбокс легендата Петер Артс - Томас Дуве. Новото предизвикателство пред Йоргов не е никак малко. Бразилецът Маркос Зинхани също има опит на ринга на SENSHI. В зала „Арена Армеец“ през пролетта той игра срещу българина Кристиян Георгиев. При успех срещу Зинхани, Йоргов щe се бие срещу победителя в двойката Андрей Чехконин (Русия) – Мохамад Асади (Иран). 

Целият жребий на боевете в третото издание на SENSHI може да видите на http://www.kwunion.com/news/kwucamp-2019-cup-of-senshi-draw/