Стипе Миочич победи Даниел Кормие в мач за титлата на UFC в тежка категория. Така завърши страхотната гала UFC 239 в Анахайм, Калифорния. Навярно най-доброто ММА събитие за годината.

Боецът с хърватски корени нокаутира „DC“ в четвъртия рунд на зрелищната главна битка… която губеше! Първите три части отидоха на сметката на вече бившия шампион.

По този начин Стипе взе реванш за загубата от лятото на миналата година.

Кормие получи подкрепата на най-добрия български ММА боец – Благой Иванов. Багата качи стори „И все още (световен шампион)“ с тяхна обща снимка.


Миочич отвори първия рунд с лег кик. „DC“ му отвърна със същото и след това опита да инициира клинч. Стипе си е взел поука от първия мач и се измъкна умело. Кормие демонстрира класа секунди по-късно със страхотен тейкдаун. Методичен граунд енд паунд с няколко тежки попадения на сметката на Даниел – 10-9.

И двамата показаха търпение в началото на втория рунд. Миочич вкара добър крос, но Кормие отговори с комбинация. Съперниците пласираха по един здрав десен и ситуацията съвсем се изравни. Страхотен интензитет в тази част. Миочич с желязна брадичка, сякаш тепърва влиза в клетката. Страхотен бокс в една много трудна за определяне част. Може би, 10-9 за Кормие, но решението е трудно.

В третия рунд Стипе пръв нанесе тежко попадение. „DC“ парира опита му за тейкдаун. Миочич се опитва да контролира Кормие, който се защитава чудесно. Сякаш двамата са готови да понесат всяка противникова атака. Подготвили са се отлично – мачът за титлата си заслужава. Даниел вкарва много чист десен. Битката е на път да подобри някои страйкинг рекорди за тежка категория. Кормие взима частта с 10-9 в нашата карта.

Миочич изпраща канонада от удари в тялото на шампиона. Кормие започва да се уморява в този четвърти рунд. Може би, възрастта си казва думата за 40-годишния Даниел. Стипе е много по-свеж и набира инерция. Страхотен удар! „DC“ се опитва да оцелее в Анахайм, но претендентът го притиска. Миочич не спира с тежките попадения и това е всичко! Стипе Миочич отново е шампион на най-силната ММА организация в света!

Вижте видео от мача в материала на Boec.bg