Изпълнителният директор на Борусия Дортмунд Ханс-Йоахим Вацке се обяви против влизането на олигарси в германския футбол. Той не е съгласен и с идеите за въвеждане на плейофна схема за определяне на шампиона в Бундеслигата.

"Ние нямаме дългове и не искаме никакви олигарси. Искаме да сме свободни и да печелим толкова пари, колкото изкараме. Знаме, че имаме лимит, но пък сме свободни. Преди 13 години оборотът ни беше 75 милиона евро, а днес е 500 милиона евро. Очевидно можем да говорим за растеж", отсече Вацке.

"Излишъкът ще бъде инвестиран. Но не и над него. Манчестър Сити може да звънне на шейха си, но ние не правим това и не искаме да го правим. Ако се превърнем в клуб, който обиграва играчите си за Реал Мадрид и Барселона, ще трябва да живеем с това. Байерн Мюнхен например може да плаща 100 милиона евро повече от нас за заплати."

"Нашите фенове не искат да виждат чистия футболен капитализъм. Дортмунд е част от германската футболна култура и ще си остане така. Ние можем да си позволим лукса да предложим 28 000 места за правостоящи."

"Бундеслигата с разлика пред останалите е най-истинското първенство. И който е над другите след 34 кръга, заслужава да бъде шампион. При плейофи можеш да загубиш заради съдийска грешка или лоша моментна форма", добави босът на Борусия.