Галерия

Звездата на Борусия Дортмунд Марко Ройс разкри, че е избрал по-трудния път с по-голямото предизвикателство, преподписвайки своя договор с клуба.

Той е можел да премине в германския хегемон Байерн Мюнхен, или в някои от европейските грандове като Барселона, Реал Мадрид и Манчестър Сити, но реши да остане верен на "жълто-черните".

"Ако исках да ми бъде лесно, щях да премина в Байерн Мюнхен, Манчестър Сити, Барса или Реал Мадрид, това е ясно", коментира техничарят.

"Но аз винаги съм бил човек, който търси по-трудното предизвикателство, защото тогава е много емоционално. Какъвто беше случаят миналата година със спечелването на купата на Германия. Гледайки как хората се радват на успеха ни по улиците на Дортмунд, кожата ми настръхваше."

"Именно заради такива моменти работим денонощно. Вярвам, че в близките години Борусия ще може да се бори за титлата. Ясно е, че трябва да подобрим някои неща. Нещата не стават от днес за утре, но аз искам да извървя този път и да дам своя принос на отбора", каза още Ройс.