Борусия Дортмунд разгроми Хановер с 5:1 двубой от 19-ия кръг на германската Бундеслига, който се игра на стадион "Сигнал Идуна Парк".

Ашраф Хакими откри резултата в средата на първото полувреме, в което гостите стояха много добре на терена и в един момент дори имаха повече отправени удари.

Нещата се промениха слез паузата, когато "жълто-черните" вдигнаха оборотите. Марко Ройс вкара 12-ия си гол за сезон, а седем минути по-късно интригата вече беше ликвидирана с попаденията на Марио Гьотце и Рафаел Герейро.

В 86-ата минута Бакалорц вкара почетен гол за гостите, но в последната минута Аксел Витсел се погрижи да върне преднината от четири гола за своите.

По този начин лидерът Борусия Дортмунд събра 48 точки и се откъсна на девет пред шампиона Байерн, който приема Щутгарт утре. Хановер е предпоследен с едва 11 пункта.


Гостите започнаха изненадващо агресивно и след изпълнение на корнер Антон стреля мощно от въздуха, за да прати кълбото над целта. Малко след това северняците имаха още една възможност, но защитата на Борусия се справи и блокира Базее. При първия удар за домакините опитът на Дилейни с глава се получи като подаване за вратаря Есер.

Постепенно играта на вестфалци започваше да прилича на обичайната за тях от есента, но те не можеха да нанесат заключителен удар. Джейдън Санчо шутира високо над целта, а след това капитанът Марко Ройс изпусна златна възможност от добра позиция, пращайки кълбото над напречната греда.

В средата на първата част много хубав извеждащ пас на Пишчек даде нова възможност на Ройс, но при неговия техничен удар кълбото срещна гредата. Малко след това все пак логиката взе превес и бекът Ашраф Хакими откри резултата с плътен изстрел, комбинирайки с Рафаел Герейро.

Точно Герейро можеше да отбележи много красив гол пет минути преди паузата, но изстрелът му от воле попадна в обсега на вратаря. Любопитното е, че Хановер не падна духом и дори беше по-активният отбор до края на първото полувреме, но така и не създаде реална опасност.

"Жълто-черните" натискаха в търсене на втори гол почти веднага след почивката и трябваше да почакат петнайсетина минути, когато Марко Ройс чукна технично и прати кълбото в мрежата. С перфектно подаване се отличи един от най-добрите в този мач Хакими, който пусна точен пас отляво.

<iframe src="https://cc.sporttube.com/embed/EPaCCCG" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Две минути след това "фалшивата деветка" Марио Гьотце най-после успя да се разпише след серия от добри игри. Той получи от Джейдън Санчо в наказателното поле и завърши с плътен диагонален изстрел.

<iframe src="https://cc.sporttube.com/embed/LPaCCCG" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Головата фиеста продължаваше и в средата на второто полувреме Рафаел Герейро увенча силната си игра с гол. Португалецът беше намерен от Марко Ройс и завърши класно с удар от движение.

<iframe src="https://cc.sporttube.com/embed/APaCCCG" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ройс пропусна сам срещу вратаря не след дълго, като постепенно темпото и на двата отбора намаля. В 86-ата минута Хановер се възползва от отпускането на домакините и върна един гол чрез Марвин Бакалорц, който напредна и реализира с помощта на рикошет. 

В последната минута на редовното време Дортмунд върна аванса си от четири гола, след като Аксел Витсел се разписа във втори пореден мач през 2019 година. Героят от Лайпциг стреля около дъгата и вкара с помощта на левия страничен стълб.

 

Борусия Дортмунд - Хановер 5:1

1:0 Ашраф Хакими - 24'
2:0 Марко Ройс - 60'
3:0 Марио Гьотце - 62'
4:0 Рафаел Герейро - 67'
4:1 Марвин Бакалорц - 86'
5:1 Аксел Витсел - 90'


Борусия Дортмунд: Бюрки, Диало, Вайгъл, Пишчек (Шмелцер - 70'), Хакими, Витсел, Дилейни (Дахуд - 79'), Герейро, Санчо, Ройс, Гьотце (Алкасер - 66')

Хановер: Есер, Акпогума, Антон, Вимер, Алборноз, Фосум, Бакалорц, Остржолек, Базее (Асано - 43'), Мюлер (Диерсен - 75'), Вайдандт (Хаджич - 84')