Борусия Дортмунд отпадна на осминафиналите за Купата на Германия, след като отстъпи у дома срещу Вердер Бремен след изпълнение на дузпи. Редовното време завърши 1:1, но в продълженията двата тима си вкараха по още два гола.

При дузпите Пако Алкасер и Максимилиан Филип бяха грешници за домакините, а нито един от футболистите на гостите не пропусна.

Милот Рашица даде ранен аванс за тима от Бремен още в петата минута, след като не остави никакви шансове за дебютиралия на вратата на домакините в този мач Ерик Оелшлегел.

Вердер продължи да играе добре, но в добавеното време на първата част допусна изравнителен гол, дело на Марко Ройс (45+3) след изпълнение на пряк свободен удар.

В последната минута на редовното време Оелшлегел отрази с голяма доза късмет рикоширала в стената топка при изпълнен от Макс Крузе пряк свободен удар, а при ответната атака след центриране от корнер Дилейни засече топката с глава, след което тя облиза напречната греда и излезе в аут.

Вестфалци на два пъти повеждаха в продълженията с голове на Кристиан Пулишич (105) и Ашраф Хакими (113), като асистенции записаха Пако Алкасер и Максимилиан Филип. Вердер обаче изравняваше чрез легендата Клаудио Писаро (108) и Мартин Харник (119), за да се стигне до дузпи. 

При тях гостите не сбъркаха нито веднъж, а Пако Алкасер и Максимилиан Филип пропуснаха първите две за "жълто-черните" и така Вердер се класира за 1/4-финалите на надпреварата.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.vbox7.com/emb/external.php?vid=86fc745c54" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>