Тъмни облаци от нищото се появиха над Дортмунд през последните дни. Тимът записа две поредни равенства в Бундеслигата и авансът пред шампиона Байерн Мюнхен вече е само пет точки.

Вестфалци отпаднаха от Вердер Бремен за Купата на Германия насред своя стадион "Сигнал Идуна Парк", а капитанът Марко Ройс получи поредна контузия и със сигурност пропуска първия 1/8-финален мач с Тотнъм в Шампионската лига, пише "Билд". 

За капак треньорът Люсиен Фавре беше тръшнат от грип и не успя да изгледа на живо резила срещу Хофенхайм, когато Борусия водеше с 3:0 четвърт час преди края, но взе само точка у дома.

"Нямаме психологически проблем, просто се бяхме отпуснали срещу Хофенхайм. Срещу Тотнъм ни чакат два мача и ще бъдем фокусирани. Трябва да се освободим от тази лоша фаза с една победа", заяви халфът Аксел Витсел.

В рамките на 8 дни Борусия изпусна аванс в резултата от общо 6 гола в три мача - срещу Айнтрахт Франкфурт, Вердер Бремен и Хофенхайм. Срещу "шпорите" липсата на характер може да струва много скъпо и евентуалното отпадане от ШЛ да бъде подпечатано още в Лондон в сряда...