Някога искали ли сте да знаете кои са любимите песни на футболните ви идоли? Това вече е възможно за привържениците на Борусия Дортмунд, след като клубът подписа споразумение с музикалната платформа Deezer.

Като част от партньорството германският отбор ще има свой канал в Deezer с плейлисти на част от футболистите си, пише "Дневник". Роля в подбора на музика ще имат капитанът Марко Ройс, Марсел Шмелцер, Юлиан Вайгъл и Якоб Бруун Ларсен.

"Музиката, подобно на футбола, има силата да обединява хората. С Deezer имаме идеалния партньор на наша старана, за да бъдем още по-близо до феновете чрез музиката", каза Карлстен Крамер , който е директор в отдела по продажби, маркетинг и дигитализация в Борусия.

Deezer става официален музикален партньор и ще излъчва съдържание в мобилното приложение на "жълто-черните". Платформата има подобно споразумение с английския Манчестър Юнайтед, като подборът на музикално съдържание ще е различен за всеки кръг.

"Музиката и футболът имат дълбока традиция, от подгряващите песни до химните и любимите песни на играчите", заяви Ралф Пигин, вицепрезидент на Deezer в централна и източна Европа.