Борусия Дортмунд - Майнц 05, двубой от 29-ия кръг на немската Бундеслига, стадион: "Сигнал Идуна Парк", начало: 19:30 часа българско време.

Групата на Борусия: Бюрки, Загаду, Аканджи, Диало, Пишчек, Витсел, Дилейни, Гьотце, Санчо, Ларсен, Ройс

Групата на Майнц: Мюлер, Ниакате, Хак, Бел, Бросински, Гбамин, Лаца, Онисиво, Йозтунали, Бетиус, Матета

Прогноза на Gol.bg:

Борусия Дортмунд бе свален от върха в класирането по много болезнен начин миналата седмица. Тимът допусна тежка загуба с 0:5 при визитата си на основния конкурент Байерн Мюнхен. 

Сега футболистите на треньора Лусиен Фавър ще трябва да се надяват баварците да сбъркат някъде в оставащите кръгове и в същото време "жълто-черните" да си спечелят двубоите. 

След тежкото поражение веднага се заговори за треньорска смяна, като едно от имената е на Жозе Моуриньо. Причина затова са думите на Специалния, който разкри, че харесва тима и е в отлични отношения с президента Ханс-Йоаким Вацке.

Борусия отново се намира на второто място и има 63 точки и са на 1 от върха. Ашраф Хакими, Кристиан Пулишич и Юлиан Вайгъл са аут, а Пако Алкасер е под въпрос.

Майнц пък продължава да се подвизава в долната половина на таблицата и в момента заема 12-ото място. Гостите бяха в серия от четири поредни загуби, но в последния кръг нанесоха мощен удар с респектиращото 5:0 при домакинството им на Фрайбург. 

В извън собствения си стадион Майнц не се представя никак добре и загуби последните си пет визити. За 11 мача през новата година тимът има четири победи и седем загуби. Само една от тях бе като гост - 3:2 над Щутгарт. Навън отборът е с баланс от три победи, две равенства и девет загуби този сезон.

Прогноза: Борусия Дортмунд - Майнц 2:0